اولین همایش بانوان فرهنگیار ترافیک ویژه بانوان شاغل در شهرداری ارومیه به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه ، پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا استان آذربایجانغربی ، پایگاه مدافعان حضرت زینب (س) حوزه نه بسیج ادارات و به میزبانی امور بانوان شهرداری ارومیه در محل سالن همایشهای سازمان برگزار گردید
ابراهیم مقتدر ، رئیس آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان آذربایجانغربی ضمن اشاره به اهمیت ارتقای سطح آموزشهای فرهنگمحور در جامعه افزود: مشارکت بانوان در قالب فرهنگیار ترافیک، گامی بسیار مهم در زمینه فرهنگسازی ترافیک در جامعه بوده و آثار مثبت و سازنده مشارکت بانوان شاغل در ادارات ، نهادها و دستگاههای اداری و اجرایی کشور به ویژه شهرداریها در این زمینه میتواند ثمرات ارزشمندی در پی داشته باشد.
ایشان عزم جدی بانوان شاغل در شهرداری ارومیه برای پیوستن به طرح فرهنگیار ترافیک و گذراندن دورههای آموزشی مربوط به این طرح را حرکتی سازنده توصیف کرده و گفت: آموزشهایی که در اختیار شرکتکنندگان در این دوره ارائه میگردد کاملاً کاربردی بوده و پس از برگزاری دوره آموزشی، به کلیه بانوانی که موفق به کسب نمره قبولی در آزمون مربوطه شوند احکام در درجات مختلف اعطاء خواهد شد.
رئیس آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس استان آذربایجانغربی در ادامه سخنان خود، همکاری، همافزایی و هماهنگی بانوان فرهنگیار ترافیک در زمینه ارتقای فرهنگ ترافیک در سطح جامعه را موضوعی مهم و تاثیرگذار در فرآیند فرهنگ سازی در جامعه عنوان کرد و افزود: احکام صادر شده برای بانوان فرهنگیار ترافیک؛ دارای اعتبار و به تناسب دورههای آموزشی طی شده و میزان و نحوه همکاری و عملکرد بانوان فرهنگیار، احکام صادره ارتقاء پیدا خواهد کرد.
در ادامه این همایش، سرهنگ صمد بیغم، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مرکز استان به ارائه آموزشهای لازم پیرامون فرهنگ ترافیک و چگونگی مشارکت بانوان شاغل شهرداری ارومیه در قالب فرهنگیار ترافیک پرداخت و افزود: مشارکت بانوان شاغل در شهرداری ارومیه در طرح فرهنگیار ترافیک یکی از اقدامات اثربخش در زمینه ارتقای فرهنگ ترافیک است.
سرهنگ بیغم ، لزوم توجه به نجات جان انسانها و تلاش و برنامهریزی در جهت کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سوانح و تصادفات رانندگی را بخشی از مسئولیت اجتماعی آحاد جامعه برشمرد و با اشاره به مضمون آیه 32 سوره مبارکه مائده گفت: اهمیت نجات جان انسانها تا بدان حد والا و ارزشمند است که در این آیه قرآنی به تصریح و تاکید بیان شده است"هرکس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را زندگی بخشیده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مرکز استان ، آمار تعداد وسیله نقلیه موجود در کشور در سال ۱۳۹۶ را نزدیک به ۳۱ میلیون وسیله نقلیه عنوان کرد و گفت: درصد سرانه مالکیت در دنیا ۴/۱ نفر یعنی هر ۴/۱ نفر یک وسیله نقلیه دارند، در اروپا ۱/۶ در آسیا ۷/۹ و در ایران در سال ۱۳۹۲ سرانه مالکیت وسیله نقلیه به میزان ۲/۸ نفر بوده و درصد سرانه مالکیت در سال ۱۳۹۶ در کشورمان ۲/۵ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ ترافیک یکی از عوامل تعیین کننده در زمینه کاهش میزان تصادفات رانندگی است گفت: آمارها نشان میدهد تعداد تلفات انسانی در کشور در هر ده هزار وسیله نقلیه در سال ۱۳۹۲، ۶/۷ نفر و در سال ۱۳۹۶ در هر ده هزار وسیله نقلیه، ۵ نفر بوده است که این موضوع، ضرورت تدوین راهحلهای مبتنی بر کار فرهنگی و ارتقای سطح فرهنگ ترافیک در جامعه را دوچندان کرده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مرکز استان از حوادث راهنمایی و رانندگی به عنوان دومین عامل مرگ و میر پس از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان یاد کرد و افزود: در کشور عزیزمان ایران اسلامی در سال ۱۳۸۴ با حدود ۱۰ میلیون وسیله نقلیه، در مجموع تعداد ۲۷۷۶۰ نفر از هممیهنانمان جان خود را در اثر حوادث رانندگی از دست داده اند و در سال ۱۳۹۷ با وجود افزایش ۱۵۲درصدی تعداد وسائط نقلیه به میزان ۳۴۰۶۱۳۱۹ دستگاه وسیله نقلیه ، تعداد جانباختگان با کاهش ۳۷ درصدی به عدد ۱۷۱۸۳ نفر رسیده است.
سرهنگ بیغم با اشاره به آمار مقایسه مصدومین ناشی از حوادث رانندگی در بازه زمانی ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۷ ؛ تعداد کل مصدومین در طول این مدت را ۳۸۵۳۹۱۸ نفر اعلام کرد و تصریح کرد : برای کاهش بار سوانح ترافیکی، شناسایی عوامل خطرزا ، جلب مشارکت عمومی عزم ملی و آموزش همگانی امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی برگزاری همایش بانوان فرهنگیار ترافیک از سوی سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی را در راستای جلب مشارکت عمومی و آموزش همگانی و عزم ملی ، اثربخش و سازنده توصیف کرده، نقش زنان در تربیت فرزندان ، فرهنگسازی و انتقال اصول صحیح زندگی اجتماعی و از عوامل اصلی انتقال فرهنگ، سواد و سلامت جامعه برشمرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مرکز استان از اقدامات فرهنگی پلیس راهرو ناجا در بخشهای : رسانه ملی، فضای مجازی، آموزش همگانی و تبلیغات محیطی یاد کرد و با اشاره به میزان آمار بانوان کشور گفت از مجموع ۳۹۴۲۷۰۰۰ نفر جمعیت کل بانوان کشور، تعداد ۶۷۸۹۰۰۰ نفر از آنان دارای گواهینامه راهنمایی و رانندگی هستند که در سال ۱۳۹۷ تعداد تصادفات رانندگان زن، ۸۶۲۲ فقره بوده و در کل ۹/۵درصد رانندگان زن در تصادفات مقصر هستند.
آموزش مفاهیم مهم ترافیکی و علل عمده تصادفات و تشریح نکات آموزنده در زمینه مسائل ترافیکی از جمله سرفصل های آموزشی ارائه شده در اولین همایش بانوان فرهنگیارترافیک بود. در پایان این همایش، تلاش منسجم برای به حداقل رساندن خطاهای انسانی در حوادث ترافیکی، کاهش هزینهها و عوارض ناشی از سوانح ، حفظ سرمایههای ملی و انسانی با رویکرد تغییر نگرش و تفکر در فرهنگ ترافیک از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان شد./ انتهای پیام