همایش غذای حلال در سالن آمفی تئاتر سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه برگزار شد
همایش غذای حلال در سالن آمفی تئاتر سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلیمن دکتر سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر ارومیه در این همایش ضمن اشاره به این که ناظران ذبح شرعی دقت و توجه کافی را در خصوص ذبح حلال و بهداشتی داشته باشند گفت:
استفاده از طیبات و غذای حلال از مسائل محوری و اساسی دین اسلام است.
خداوند در قران کریم پس از بیان نعمت کرامت انسان برسایر موجودات، نعمت استفاده انسان از غذاهای پاک وحلال را بیان میکند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی در این همایش بیان کرد: خداوند در معرفی اوصاف پیامبر گرامی اسلام(ص) پس از صفت امر کننده به معروف ونهی کننده از منکر، صفت حلال کردن طیبات و حرام کردن ناپاکیزه ها را بیان میکند
و ناظران ذبح شرعی مسئولیت نظارت بر رسیدن غذای طیب و طاهر به دست مصرف کننده را دارند لذا باید در این خصوص دقت کافی داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مهدی قریشی تاکید کرد: کوتاهی در نظارت بر حلالیت و سلامت بهداشتی در محصولات کشتارگاهها سبب این ذمه بر ناظران میشود لذا باید نظارت هارا بیشتر کنند.
تاثیر لقمه حرام بر زندگی انسان بسیار زیاد و زیان اور است بطوری که در روایتی از پیامبر گرامی اسلام(ص) آمده است، خوردن عمدی لقمه حرام سبب قبول نشدن نماز و دعا در چهل روز شده و هر گوشتی که از حرام ایجاد شود آتش بر آن سزاوار است.
الهامی تبار، مدیرکل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سند تجاری غذای حلال در حال تدوین است گفت:سند تجاری غذای حلال باهدف توسعه صادرات به ویژه غذای حلال و تجاری سازی برند حلال در حال تدوین است و تولید غذای حلال و پاک از وظایف سازمان دامپزشکی است به طور صد درصد و اطمینان خاطر می توان گفت هیچ خطایی در بحث حلالیت در کشتارگاهها کشور وجود ندارد.
حجت الاسلام حسینی مقدم نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشوردر همایش غذای حلال گفت: باتوجه به هم مرز بودن آذربایجان غربی با ۳ کشور خارجی، صادرات محصولات دامی حلال طلایی ترین فرصت صادراتی برای آذربایجان غربی است.
حجت الاسلام حسینی مقدم با اشاره به شرایط ویژه دامی و کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: این استان ظرفیت های بالایی در جهت رشد کشتارگاه ها از نظر شرعی و بهداشتی در جهت تامین نیاز دامی حلال کشور و صادرات دارد و همه کشتارگاه های استان می توانند با برنامه ریزی درست با دریافت نشان حلال به یک صادر کننده گوشت مرغ و گوشت قرمز تبدیل شوند.
در ادامه برای ۹ واحد تولیدی برتر دامی استان نشان حلال اعطا شد.